Voor deze Tamâioasa Româneasca zijn de druiven gebruikt van enkele van de oudste wijnstokken van Budureasca, geplant in de jaren ’50. Alsof dit nog niet genoeg was,
deze witte wijn is geboren uit de oogst van 2011 – gemakkelijk een van de beste jaren in de geschiedenis van Budureasca, vol met unieke klimaat- en bodemomstandigheden.
Om het zoete karakter van de Tamaioasa Romaneasca naar voren te brengen, zijn de druiven laat in het seizoen met de hand geplukt. Zo bleef er een grote hoeveelheid
van natuurlijke suiker behouden. Vervolgens is het druivensap voor 24 uur in contact gehouden met de schillen om maximale aroma’s te extraheren.
Meer dan tien jaar na de botteling laat deze wijn een emblematische levendigheid zien met een mooi, dichte en heldere gouden kleur. In de neus complexe aroma’s van bloemen, wit vruchtvlees, perziken en muscat. De smaak is een zoete verrukking, die ons doet denken aan gedroogde bloemen, stuifmeel en koninginnengelei. Later krijgt de wijn nieuwe dimensies en plaagt onze zintuigen met accenten van physalis, verse gebak en vanillecrème
Reviews
Er zijn nog geen reviews.